Vælg de rigtige solbriller til lige netop dig

Foruden at du får mulighed for at være med på moden med et par solbriller, så er de også et ret effektivt værn mod solens skarpe uv-stråler. Dertil findes solbriller også med mange forskellige funktioner, så du har mulighed for at få et par solbriller, der er praktiske i forskellige situationer. Eksempelvis solbriller specielt udviklet til bilkørsel eller sport. Solbriller er således meget mere end en smart accessory og effektiv beskyttelse af øjnene.

Hvorfor skal jeg bruge solbriller?

Der er mange årsager til, hvorfor du bør vælge at bruge et par solbriller, når du opholder dig udendørs. De er ikke kun vigtige i forhold til at beskytte øjnene bedst muligt mod solen, men giver også mange andre fordele, som du kan blive meget klogere på herunder.

Effektivt værn mod blænding

Solbriller beskytter nemlig også mod blænding, når du opholder dig ude i solen. Bliver du blændet af solen, kan det medføre følgevirkninger såsom en brændende fornemmelse i øjet, hovedpine og en nedsat synsskarphed.

Uv-stråling

Solbriller beskytter som nævnt mod de skadelige uv-stråler fra solen, der er skadelige i store mængder og i værste tilfælde kan fremprovokere diverse øjensygdomme såsom årehindebetændelse og grå stær. Særligt på stranden og i sne bør du være ekstra opmærksom på beskyttelse af øjnene mod uv-stråler. Det skyldes, at hvidt sand og sne reflekterer solens stråler med op til hele 80%.

Du kan læse mere om god beskyttelse af øjnene her:

www.beskytdineøjnemodsolen.nu

Polaroidglas

Har du brug for ekstra beskyttelse mod blænding fra eksempelvis vandrette reflekser fra våde vejbaner eller vandoverflader, så er polaroidglas et effektivt værn hertil. Den tynde film i glassene fjerner nemlig reflekserne i glasset.

Dine muligheder i forbindelse med valg af solbriller

Når det kommer til at finde det rigtige par solbriller, der passer bedst til dig og dit behov, så findes der rigtig mange muligheder – du kan derfor også være sikker på at finde det par, der passer perfekt til dig. Du kan nemlig vælge imellem mange forskellige stel, og når det kommer til valg af glas, kan du eksempelvis vælge imellem følgende glastyper:

Farveskiftende glas

Det smarte ved farveskiftende glas er, at de har den praktiske funktion, at glasset helt automatisk skifter farve alt afhængigt af lyset omkring dig. Jo skarpere uv-stråling, jo mørkere glas, og jo lavere uv-stråling, jo lysere glas.

Spejlglas

Spejlglas fungerer således, at de via glassets spejlende refleks kaster lyset tilbage, hvilket gør spejlglas særligt populære i forbindelse med mange forskellige typer sport.

Tonede glas

Tonede glas kan i dag være tonede fra 30-80% alt efter dit behov, og ikke mindst hvad din solbrille skal bruges til. Til sportsgrene såsom sejl- og skisport vil tonede glas på op til 80% være særligt gode, da uv-strålingen her som oftest er noget højere grundet sneens og vandets refleksioner af solens stråler.