Book synsprøve hos Rosendal Optik

Når det kommer til at få foretaget en synsprøve, så foregår dette oftest ved brug af både bogstavtaler og en phoptor, der er en kæmpebrille, hvortil der hører forskellige brilleglas med forskellige styrker til måling af dit syn. Dette gælder, hvad end det er ved optikeren eller øjenlægen. Synsprøven består typisk af 21 tests, der alle har til formål at hjælpe med at vurdere dit behov for briller/kontaktlinser i forhold til eventuelle synsfejl. Hvis der efterfølgende er behov, kan der også foretages yderligere tests i forhold til at klarlægge, om du måske har bygningsfejl, problemer med samsyn eller fokuseringsbesvær. Dette kan eksempelvis påvises gennem en måling af øjets optiske system.

En synsprøve kan også omfatte en test af øjenmusklernes funktion. Her vil dybde-, farve- og stereosyn typisk også blive testet. I visse tilfælde kan der være behov for yderligere tests, hvilket kan indbefatte en grundigere undersøgelse af hornhinden og måling af trykket i øjet. Får du foretaget din synsprøve ved optikeren, og kan vi ikke løse dine synsproblemer, vil du efterfølgende blive henvist til en øjenlæge.

Får du foretaget din synsprøve hos os, vil vi undervejs også stille en række spørgsmål, der har til formål at hjælpe os med at vurdere dit behov for briller eller kontaktlinser. Dette kan være spørgsmål vedrørende læsevaner, øjenproblemer eller arbejdsmiljø. På den måde kan vi finde den rigtige løsning til dig.

En synsprøve vil typisk vare 30 minutter, og vi anbefaler, at du booker tid i forvejen.