Hjælp til at finde de rigtige brilleglas?

Der findes et væld af muligheder, når det kommer til valg af brilleglas, hvor hvert enkelt brilleglas passer til forskellige formål og behov. Det kan derfor godt være svært at finde de helt rigtige glas til dine briller. Uanset hvilken type brilleglas du vælger, så bliver de altid skræddersyet til dig og dit behov, hvorved brilleglassene er helt unikke. Hos Rosendal Optik står vi altid klar til at hjælpe dig med at finde de helt rigtige glas til dig, dit syn og ikke mindst dit brillestel.

Skal jeg vælge glas eller plastik?

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at vælge enten den ene eller den anden type glas, hvorfor det handler om at finde de brilleglas, der passer bedst til dit behov. Vælger du eksempelvis plastikglas, får du brilleglas med en lav vægt og en høj brudstyrke. Til gengæld har denne type glas også en højere risiko for at blive ridset. Dette kan i langt de fleste minimeres med overfladebehandling, der gør dem mere modstandsdygtige mod ridser.

Ved i stedet at vælge højtbrydende glas får du lav vægt og høj styrke på én og samme tid. Denne type glas har også den egenskab, at glasset forstærker lysets naturlige brydning, hvilket betyder høj styrke, på trods af at glassene er både lette og tynde. Hvad end du vælger glas af plastik eller højtbrydende glas, kan de refleksbehandles, så helt op til 99% af reflekserne fjernes.

Forskellige typer brilleglas

Der findes mange forskellige typer af brilleglas, og du kan blandt andet vælge imellem følgende glastyper:

  • Enkeltstyrke: samme styrke i hele glasset.
  • Flerstyrke: forskellige styrker i glasset efter behov.
  • Dobbeltslebne: to forskellige styrker, hvor der er afstandsstyrke i toppen og læsefelt i bunden af glasset.
  • Glidende overgang: flerstyrkeglas med en glidende overgang fra afstandsfeltet i toppen til læsefeltet i glassets bund.

Der vil ofte være en sammenhæng mellem pris og kvalitet i forbindelse med briller og brilleglas. Det betyder blandt andet, at vælger du billige glas, så får du brilleglas, der er både tykkere og tungere, hvilket kan medføre større forvrængninger i synsfeltets yderområde. Vælger du i stedet glas i en højere prisklasse, så får du også glas, der har en højere brudstyrke, minimal forvrængning og en lav vægt.